Information til nye ryttere

Velkommen som ny rytter på Langstruplund


Vi er glade for at byde dig/jer velkommen til Langstruplund som ny rytter. Nedenstående giver lidt praktiske oplysninger til både den uerfarne og den mere erfarne rytter.


Påklædning:

Lange bukser, gerne uden sømme på indersiden af låret og gummistøvler. Sko med spænder eller snørebånd egner sig ikke til ridning af sikkerhedsmæssige årsager. Der kan lånes hjelm i rytterstuen.

Det er ikke nødvendigt at købe en masse udstyr til at begynde med, vi anbefaler at prioritere egen ride hjelm.


Før undervisning:

Vi anbefaler, at I ankommer ca. ½ time inden timen begynder, så der er tid til at strigle og sadle op.

Er du som forælder eller rytter ikke helt tryg ved at skulle strigle og/ eller sadle op, så spørg gerne de lidt større ryttere om hjælp. 


Det er hensigtsmæssigt, at rytter og hest er klar på banen ca. 10 minutter før holdet starter. Dette giver tid til at få hjælp til at få rettet bøjler til, efterspændt gjord m.v.


Forældre er meget velkomne til at blive på gården, men det er ikke et krav, og vi oplever ofte bedre undervisning og kommunikation med ryttere, der ikke har forældre på sidelinjen. Der er borde og bænke udendørs når vejret tillader, og i vinterhalvåret er der mulighed for at sidde i sofaerne på barrieren i det store ride-hus.


Er I forsinket – ring gerne på telefon 49192264 (stalden), så er der måske nogen som kan hjælpe med at strigle og sadle op.


Efter undervisning:

Hvis hesten ikke skal bruges i den efterfølgende time, så skal den sadles af og sættes i boks. Sæt gerne lidt tid af til dette.


Afbud/Fravær:

Hvis du ikke kan komme til undervisning, og dette skyldes sygdom eller ferie, vil vi meget gerne vide det så hurtigt som muligt. Afbud modtages kun på telefon: 49192264 / 49194458 – hvis der ikke bliver svaret så læg en besked. Der aflyttes hver dag.


Der gives erstatningstime for ”lovlig” afbud, som aftales med jeres underviser. Vi kan dog ikke love, at erstatningstimen bliver på den samme hest. Der kan ikke reguleres i den månedlige betaling på grund af fravær eller afbud.


Opsigelse:

Der er 1 måneds opsigelse på Langstruplund, og man kan opsige ridningen i slutningen af en måned. Så betaler man og rider den efterfølgende måned.Afregning sker månedsvis forud. Betaling enten kontant til Sinne eller på konto: reg.nr.  6489 konto nr: 2008778


Springning:

For at kunne gå til springning, skal man have undervisning i dressur.


Stævner:

Det er muligt for alle at deltage i rideskolestævnerne, som normalt afholdes i foråret og i efteråret. Der er normalt klasser til alle, uanset hvilket niveau rytteren er nået. Underviserne hjælper og træner rytterne op til og under stævnerne. Hold øje med opslag i stalden, på hjemmesiden og i facebook-gruppen.


Part:

Det er muligt at få part på rideskolehestene. Part betyder, at man rider ”sin” hest én af weekenddagene selvstændigt. Rytteren skal selv kunne sadle op og af samt kunne ride alene. Partsridning i weekenden foregår i tidsrummet ca. kl. 12 til kl. 16. Det er muligt at ride tidligere, dette skal helst aftales på forhånd.

Når man har part, vil det også være muligt at deltage til stævner på nabogårdene.


Øvrig information:

Rideskolen har en hjemmeside: www.langstruplund.dk og en e-mail: rideskole@langstruplund.dk.

Rideskolen har en Facebook side, hvor der er forskellige praktiske opslag. Det er en lukket gruppe:  ”Langstruplund Rideskole” Her kan man søge om at blive medlem.


Bemærk at e-mails til rideskolen læses af vores frivillige koordinator, som sørger for at videregive til Sinne.